Op weg met Industry 4.0? Vergeet verkoop niet

#Blog  |  24 februari 2020

Hoever is jullie organisatie met Industry 4.0? De belofte van de nieuwe industriële revolutie is groot, met horizontale en verticale systeemintegraties die bedrijven productiever, goedkoper en efficiënter maken. Connectiviteit is dus key, bedoeld voor het vergaren, meten en delen van alle denkbare informatie. En dat net zo goed vooraan in de keten. Want ook daar, richting verkoop, kun je nog serieus innoveren. Maar hoe doe je dat?

De impact van Industry 4.0 is ongekend. Veel bedrijven maken al mooie en grote stappen binnen hun ontwerp- of productieomgeving. Robotica, het Internet of Things (IoT) en bijvoorbeeld simulaties zijn al lang geen science fiction meer. Veel investeringen spitsen zich toe op de werkvloer en de aansturing ervan, minder aandacht is er nog altijd voor het traject ervoor. Want offreren en calculeren, dat is al complex genoeg. Toch?

Jullie tijd beter besteed

Steeds meer metaalbedrijven ontdekken dat een offerte- en calculatietraject sneller kan verlopen dan ooit, dankzij de inzet van een online verkoopportaal. Waar traditioneel de verkoopafdeling tekeningen opent en aan de slag gaat met al deze bestanden – denk aan tellen, aanvragen en doorrekenen – reduceert een slim verkoopportaal die uren tot minuten. Bovendien zijn alle relevante informatie en berekeningen direct beschikbaar voor gebruik bij de volgende stappen in de keten.

Elke vergissing direct achterhaald

Een online verkooptool kan het productieproces enorm versnellen, zoveel is zeker. Ook profiteert de gebruiker van meer zekerheid. Valt een gevraagde bewerking niet te realiseren, dan geeft de tool daarover direct feedback. Een vergissing – hoe klein ook – komt meteen aan het licht en heeft daardoor geen impact op het proces in een later stadium. Met de inzet van de juiste online verkooptool integreert een fabriek het offerte- en calculatietraject soepel in de digitale productieketen. Intern én extern. Via de nieuwe, opkomende online platforms worden zelfs volautomatische calculaties, zonder gebruikersinterfaces, mogelijk.

Eén geïntegreerde calculatietool

Met een online verkoopportaal kan een bedrijf het handmatig ingrijpen of zelf toevoegen van data terugbrengen tot het minimum. Juist daarom is het zo belangrijk dat een systeem al zoveel mogelijk data weet te genereren uit een aanvraag en veel bewerkingen ondersteunt die een fabriek aankan. Ook moet het tool geïntegreerd werken en bijvoorbeeld automatisch kunnen rekenen met de meest actuele afspraakprijzen bij toeleveranciers of andere (maak)partners. Waarbij uiteraard geldt dat het systeem alle productiemogelijkheden van een fabriek kent en weet tegen welke tarieven het die mogelijkheden moet calculeren.

Onafhankelijk en veelzijdig

Zo’n geïntegreerde calculatieoplossing, dát is Rhodium24. De tool kan informatie uit een ERP-systeem halen, al kun je jullie bedrijfsspecifieke variabelen ook eenvoudig uploaden via Excel. Rhodium24 calculeert direct op basis van aangeleverde geometrieën, doet dat met jullie eigen fabrieksmogelijkheden- en variabelen en werkt onafhankelijk van welke machineleverancier dan ook.

Meer weten over Rhodium24? Benieuwd naar hoe de tool jullie helpt in de transitie naar Industry 4.0? Neem contact op.